Cultuurmarketing stelt voor: Joyce van Lievenoogen

“Focus op klant is een verademing.”

27 aug 2018

In de afgelopen weken stelden wij er al een aantal aan jullie voor: de leden van de Cultuurmarketing programmaraad. Onder het mom 'goede raad is goud waard' delen wij de visies en tips van de programmaraadleden. Wil jij ze ontmoeten en vraagstukken aan hen voorleggen? Op 17 september organiseren we onze seizoensopening: een meet & greet waarbij ontmoeten en uitwisselen met deze experts en andere leden het doel is.

Door redactie

De programmaraad van Cultuurmarketing bestaat uit een mix van professionals uit het veld: van museum tot poppodium, social media expert tot manager fondsenwerving & partnerships, en van freelancer tot afdelingshoofd. In eerdere edities stelden wij al Linda Grau, Hendrik Beerda, Karin Sommerer, María Virto Marcilla, Tijs Heesterbeek en Anna Elffers aan jullie voor. Het slotwoord is aan Joyce van Lievenoogen.

Joyce van Lievenoogen: “Het zoeken naar de optimale mix blijft een leuke uitdaging.”

Cultuurmarketing programmaraad lid Joyce Van LievenoogenJoyce van Lievenoogen is eigenaar van VanLievenoogen marketing- en projectbureau. Ze heeft meer dan tien jaar strategische en operationele ervaring binnen het marketingcommunicatievak, met name binnen de leisure en live-entertainment branche, en werkt onder andere voor MOJO Concerts B.V., Scapino Ballet Rotterdam en theater Het Speelhuis.

Wat fascineert je op dit moment op cultuurmarketing gebied?

Ik vind het op zoek zijn naar de meest optimale marketingmix nog steeds het meest fascinerend om te doen, waarbij ik het liefst ook gebruik wil maken van nieuwe marketingtools zoals bijvoorbeeld growth hacking en influencer marketing. Klassieke marketingmiddelen zijn nog steeds relevant en de ontwikkeling dat er steeds beter wordt ingezoomd op de klant en/of de customer journey vind ik een verademing. Uiteraard heeft iedereen zo zijn eigen aanpak. Binnen de ene organisatie is meer ruimte of vrijheid om in te spelen met nieuwe tools dan bij de ander. Het zoeken naar de optimale mix per organisatie en de fase waarin de marketingcommunicatiestrategie zich bevindt, blijft een leuke uitdaging.

Welke tip zou jij, naar aanleiding van jouw werk, mee willen geven aan de lezers van Cultuurmarketing?

Ik vind het belangrijk om een beeld te hebben of je als organisatie juist marktgericht of productgericht werkt. Of allebei. En hoe je dit dan (strategisch) inzet. Enerzijds speel je in op wat je publiek het liefst wil of verwacht, anderzijds bied je een product en presenteer je dit optimaal in de hoop dat het publiek erop af komt. Ik denk hier veel over na en ik vind het een heel belangrijke discussie. Dit is een heel traditionele vraag in de marketing, maar ik blijf hem interessant vinden en ben heel erg benieuwd hoe anderen hierin staan en mee omgaan.