Welke artikelen waren het populairst?

Top 10 meest gelezen artikelen van 2021

23 dec 2021

De redactie zette de meest gelezen artikelen van Cultuurmarketing in 2021 voor je op een rijtje.

Door de redactie

Fotografie

Unsplash

1. Weg met die seizoensbrochure?!

Chassé Theater en Parkstad Limburg Theaters (PLT) ontwikkelden beide naar aanleiding van de coronacrisis een nieuwe verkoopstrategie: kort op de bal spelen om teleurstelling bij bezoeker te voorkomen.

Lees het hele artikel.

Niets missen?

We sturen iedere twee weken een nieuwsbrief met interviews, praktijkverhalen en de nieuwste vacatures. Schrijf je in, dan krijg jij ‘m ook.

2. Communicatie in crisistijd

Hoe laat je bezoekers ervaren dat een cultuurbezoek veilig is? En hoe ga je om met alle communicatie over tijdelijke sluitingen en openingen? Cultuurmarketing sprak met het Concertgebouw, Imagine IC, Museumplein Limburg en PAARD.

Lees het hele artikel.

3. Klantsegmentatie op bezoekmotieven

Marketeers zijn vaak op zoek naar de juiste segmentatiestrategie om de communicatie effectief vorm te geven. Bezoekmotieven lijken theoretisch een mooi uitgangspunt om echt klantgericht te segmenteren. Maar hoe pak je dat nu aan?

Lees het hele artikel.

4. Winnaars Cultuurmarketing Awards 2021

Winnaars Cultuurmarketing Awards 2021

Hélène van den Dungen en Rozemarijn Romeijn zijn de Cultuurmarketeers van het jaar en Nitchka Wefers Bettink wint de Young Talent Award!

Lees het hele artikel.

5. De toekomst van livestreaming

Cultuurmarketing sprak tijdens een online event met Fenno Verdaasdonk (Pakhuis de Zwijger), Martine van Duijn (IDFA) en Tom Bonte (Ancienne Belgique) over de toekomst van livestreaming. In dit verslag lees je de belangrijkste conclusies.

Lees het hele artikel (exclusief voor leden).

6. Amare: het cultuurhuis van en voor heel Den Haag

Amare is het langverwachte nieuwe huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting in Den Haag. Na een langdurige aanloop is de bouw bijna voltooid en staat de officiële opening in september gepland.

Lees het hele artikel.

7. Interview Darija Kalkan

Afbeelding Darija Kalkan in Stedelijk Museum Amsterdam

Darija Kalkan werkt sinds maart 2020 als manager marketing en communicatie bij het Stedelijk Museum Amsterdam. Een droombaan, waarbij zij de inhoud voorop stelt om het merk Stedelijk nog sterker te maken.

Lees het hele artikel.

8. Nieuwe proposities voor de bibliotheek

Hoe zorg je ervoor dat je aanbod goed is afgestemd op je bezoekers als je over het merendeel van hen onvoldoende weet? Bibliotheek Eemland onderzocht het en ontwikkelde drie nieuwe proposities voor drie doelgroepen.

Lees het hele artikel.

9. Interview Maurice Seleky

Maurice Seleky zet met zijn nieuwe functie als hoofd Communicatie en Marketing bij het Amsterdam Museum in op drie pijlers: een nieuwe positionering, de publieksprogrammering en een sterk team.

Lees het hele artikel.

10. Culturele pioniers op TikTok

Culturele instellingen staan tegenwoordig voor een belangrijke strategische vraagstelling: wat is de rol van TikTok binnen hun marketingstrategie? Ter inspiratie vind je hier 5 voorbeelden van culturele organisaties die pionieren op TikTok.

Lees het hele artikel.

Interessant voor anderen?