Leer en groei

Dit is Mila Stolk
In een snel veranderend vakgebied is professionele ontwikkeling essentieel. Met de artikelen, events en trainingen van Cultuurmarketing heb je alles in huis om cultuur relevant te maken voor een breed publiek.  
Bekijk agenda

Binnenkort

Hier word je scherper van. En daarna... opgefrist weer aan de slag!
26 Sep
Leergang
Basiskennis online marketing (online editie)
24 Oct
Event
AI in marketing en communicatie
Training brandmanagement voor culturele organisaties
20 Nov
Cursus
Sterke merken bouwen

Zoek binnen thema’s

Hoe bereik je nieuw publiek?

Ondanks alle inspanningen bereiken we sommige publieksgroepen niet of te weinig. Hoe doe je onderzoek naar potentiële publieksgroepen met beperkte capaciteit en budget?

De rol van marketing en communicatie bij diversiteit en inclusie

Verslag van het Cultuurmarketing event over inclusieve marketing en communicatie.

De optimale klantcontactstrategie voor IDFA

Door het periodieke karakter van het filmfestival heeft IDFA één keer per jaar momentum om de aandacht van de klant naar zich toe te trekken. Lees hier hoe zij hun contactstrategie inrichten.

Happy people make a great world

Happy people make a great world

Op 20 maart 2023 kwam het World Happiness Report van de Verenigde Naties uit. Nederland is met een 5e plaats één van de gelukkigste landen ter wereld en we geven ons leven gemiddeld een 7,4. Tegelijkertijd lijkt de onvrede van veel Nederlanders groot. Wat kunnen we daarmee als marketeers?

ChatGPT: vloek of zegen voor de klantenservice?

Ze domineren het nieuws en schrijven er misschien wel aan mee: op AI gebaseerde chatbots, zoals ChatGPT en Bard. Terwijl de marketingbranche nog debatteert over de voor- en nadelen van het gebruik van deze chatbots, heeft de klantcontactbranche er al uitgebreide ervaring mee opgedaan.

Lees boeken en online reads over inclusieve communicatie

Leeslijst inclusieve marketing en communicatie

Een selectie aanbevelingen voor boeken en online reads om inclusie en diversiteit een boost te geven.

Kansen voor CRM in de cultuursector? Geen kunst!

Bijna alle cultuurmarketeers onderkennen tegenwoordig het belang van CRM. CRM-platforms zijn de afgelopen jaren echter flink veranderd. Benutten cultuurbedrijven de kansen die CRM ze biedt?

exclusief

Tijd voor een diverser doelgroepbereik in de culturele sector

De culturele sector bereikt nog te weinig jongeren en mensen met een multi-etnische achtergrond. Marketeers zien de oplossing in het aanpassen van het programma-aanbod en inclusievere communicatie.

Ethische online marketing-afbeelding van een laptop met data.
exclusief

Ethiek in marketing: omgaan met social media en tech-giganten

Veel marketing- en communicatiemedewerkers in de cultuursector vinden het belangrijk om ethische marketing te bedrijven. Hoe ga je dan om met social media en online services die het niet zo nauw nemen met privacy en hun sociale verantwoordelijkheid?